free tutorial

неделя, 18 август 2013 г.

"галоши"-"galoshes"-"παπουτσακια"

Здравейте, след дълго лятно отсъствие!
Надявам се да сте прекарали страхотно, както и аз! ;)
Днес ще ви покажа едно бързо и вкусно, мое любимо ястие- "Галоши" или Ладии от зеленчуци!

Продукти за 4- 5 порции:
2 патладжана
3 тиквички
2 картофа
по половин- зелена, жълта и червена чушка
1 консерва домати/на кубчета/
1 кромид
3 скилидки чесън
магданоз, сол, черен и червен пипер
сирене или кашкавал-за поръсване

Приготвяне:
Разрязват се патладжаните на половина- по дължина, посоляват се и се оставят за около половин час- да отделят горчивината.


Картофите се обелват, разрязват по дължина и издълбават с нож /да приличат на лодки/. Тиквичките се измиват добре и също се разрязват по дължина. След като се отцедят патладжаните също се издълбават. В голям тиган се нарязват: лука, чесъна, чушките и нарязани на кубчета издълбаните части от останалите зеленчуци. Задушават се на слаб огън 10 мин. и се прибавят доматите+ 1/2 лъжичка захар и останалите подправки, сгъстят ли се леко доматите плънката е готова .


В намаслена тава/от печката в случая/ се подреждат издълбаните: картофи, тикви и патладжани. Посоляват се и се поръсват с олио/зехтин. Пекат се 20 мин на 200 градуса, до лек загар.


след това се вадят от фурната и се пълнят със задушените в тигана зеленчуци.


По желание може да добавите и кайма към плънката!



Пекат се още 10 мин, поръсват се с магданоз и кашкавал и се печат още 10 мин докато се запече кашкавала.



Времето за печене варира според фурната! 


да ви е сладко!
Приятен неделен следобед!

8 коментара:

  1. Ооо, колко вкусно изглежда! Браво на теб!
    Прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,мила!Приятен следобед!
      целувки

      Изтриване
  2. Always looking for this kind of delicious and "green" dishes. I'll try it today.
    Have a wonderful day!

    Hugs,

    //Helle

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Thanks so much for a kind words,Helle!
      have a great day and good apetite!
      hugs

      Изтриване
  3. Hola Anastasia!! Te he visto en Link Party de Arte Friki. Una receta muy rica y sana. Me apunto a seguir tu blog. Mi blog es abargoartesania.blogspot.com espero que te guste, estaré encantada de recibirte.

    Besos desde España

    ОтговорИзтриване