free tutorial

събота, 23 февруари 2013 г.

вкусна гозба на неделната трапеза

предлагам идейка за бърз и вкусен обяд за трима

Необходимите продукти са:                                                 време за приготвяне: 20 мин.
                                                                                                време за пичене: около 2 часа
4 вратни пържоли
100 гр печурки
400 гр консервирани домати на пърченца
100 мл червено вино
4 големи картофа
2 големи глави кромид
сол, червен и черен пипер
по желание: чубрица и топено сирене
 
Приготвяне: Обелете картофите, лука и гъбите. Ако имате време може и да мариновате  пържолите. В тава / около 40 см/ нареждате нарязан на полумесеци лук.
Върху лука редите картофите, на шайби или както в случая също на полумесеци с дебелина около половин сантиметър.
 Поръсвате малко чубрица- по желание и посолявате.
 редите половината от гъбите, които също со нарязани на плоски пърченца;
 Отгоре нареждате пържолите и посолявате.
 слагате останалите гъби и доматите; слагате около 1 лъжичка захар върху доматите да „убие" киселия им вкус; поръсвате със червен и черен пипер; сипвате виното. Покривате тавата с алуминиево фолио и да печете на 200- 250  градуса 1 час, след това махате фолиото и допичате. Може да обърнете пържолите 15 мин. преди готовност и да наредите топено сирене върху тях, но това ще е по-калоричния вариант.


Така изглежда готовото ястие...в комбинация с червено сухо вино!










Добър апетит и прекрасен следобед!

Няма коментари:

Публикуване на коментар